Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

«Κοιτάει» τους οίκους ανοχής η αστυνομία




Περίπου 75 οίκοι ανοχής λειτουργούν σε Κεραμεικό και Μεταξουργείο.  Αυτό είναι και το νούμερο ένα ζήτημα που αναχαιτίζει την «ανάπλαση» της περιοχής την οποία προωθεί η μεσιτική  εταιρεία Oliaros. Το εντυπωσιακό στοιχείο είναι πως μετά το ξέσπασμα της κρίσης και την εφαρμογή του Μνημονίου, τα πορνεία στην περιοχή διπλασιάστηκαν, υπό την ανοχή του Δήμου Αθηναίων και της Αστυνομίας.
Η υποκρισία για τα πορνεία είναι τεράστια καθώς την περίοδο των εκλογών έγιναν εξορμήσεις και συνελήφθησαν ιερόδουλες, οι οποίες διασύρθηκαν κι από τους τηλεοπτικούς σταθμούς, επειδή είχαν  AIDS και έκαναν πεζοδρόμιο. Αντιθέτως στους οίκους ανοχής δεν έγιναν έλεγχοι και συνέχισε να ρέει το μαύρο χρήμα, αφού κάθε πελάτης πληρώνει 15-20 ευρώ την «επίσκεψη».  Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εμφανίζεται διατεθειμένο να κλείσει τους οίκους στο Μεταξουργείο, χωρίς να είναι σαφές αν θα μετακινηθούν στο «μέτωπο» της Κωνσταντινουπόλεως όπου λειτουργούν πολλά στούντιο  ή προς την  Ακαδημία Πλάτωνος.


Η επένδυση είναι ύψους 70 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα JESSICA, με τη συμμετοχή της Εθνικής Τράπεζας, του δήμου Αθηναίων και της Oliaros. Περιλαμβάνει την ανακατασκευή 30 ακινήτων της εταιρείας, αλλά και παρεμβάσεις σε σημαντικά σημεία του Μεταξουργείου και του Κεραμεικού, υπό το «άγρυπνο» βλέμμα της γραμματέως του (πρώην) υπουργείου Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη. Στην οδό Σαλαμίνος βρίσκεται το Δημόσιο Σήμα και κάτω από τη νέα πόλη, το νεκροταφείο της Αρχαίας Αθήνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

άλλες σκέψεις