Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2009

Αθήνα , πράσινη πόλη!

Ας μιλήσουμε για λίγο σοβαρά. Ποιος στέλνει τα ΜΑΤ, όλο αυτό τον καιρό στις γειτονιές και τα σχολεία; Ποιος είναι εκείνος που απεχθάνεται το πράσινο και επενδύει στο τσιμέντο;

Ο ΟΣΕ έχει να επιδείξει κομμένα δέντρα κατά μήκους του σταθμού Λαρίσης (άραγε κατατέθηκε η σχετική μήνυση από το δήμο Αθηναίων;) .Πριν από 2 χρόνια τα ΜΑΤ έδωσαν το πρώτο ραντεβού τους, με παιδάκια και γιαγιάδες που ήθελαν να δεντροφυτεύσουν το χώρο γύρω από τον Πανελλήνιο, ενώ στο Κολωνάκι γλύτωσαν τις αστυνομικές δυνάμεις διότι δεν υπήρξε δυναμική κινητοποίηση, όταν κόπηκαν οι νερατζιές. Όσο για τον Ελαιώνα το όραμα είναι σπουδαίο. Καθημερινά , άλλα 35.000 οχήματα, αν γίνει το εμπορικό κέντρο θα επισκέπτονται την περιοχή, κατά τα επιτυχημένο πρότυπο της καταστροφής του Αμαρουσίου.

Κι αν κάποιος αμφισβητεί τη βαθιά σχέση της παράταξης της ΝΔ , αλλά και ενός τμήματος του ΠΑΣΟΚ με το πράσινο, δεν έχει παρά να θυμηθεί τις δεσμεύσεις για το κτήμα Θων στην Αλεξάνδρας. Έρχονται από την Ευρώπη , επιστήμονες για την κλιματική αλλαγή και κάνουν έρευνα για τη σπουδαία αυτή περιβαλλοντική παρέμβαση , στη λεωφόρο.

Η Κυψέλη εδώ και χρόνια είναι πεθαμένη, έχοντας θυσιαστεί στο βωμό του συντελεστή δόμησης. Το κόλπο βέβαια είναι παλιό. Πρώτα έρχεται η εγκατάλειψη,μετά η πτώση των τιμών των ακινήτων και μετά οι επενδυτές, ακολουθώντας τα σχέδια της τοπικής αυτοδιοίκησης.

3 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα περίμενα σε αυτήν την αλυσίδα μετώπων άμυνας των συνειδητοποιμένων πολιτών για το πράσινο να συμπεριλαμβανόταν και ο βοτανικός και η επιχειρούμενη νέα βωβούπολη. Αντ' αυτού ακούω και στην ραδιοφωνική εκπομπή αρνητικότατα και προσβλητικά σχόλια για τον Αλέξη Τσίπρα (δεν επέλεξε αυτός να προβληθεί με αυτόν τον τρόπο από τα media), προφανώς για την στάση του στο συγκεκριμένο θέμα - που προφανώς δεν την καθορίζει μόνος του αλλά μέσα από συλλογικές διαδικασίες. Λυπάμαι, αλλά η οικολογία δεν είναι ανέξοδο χόμπυ αλλά συνδέεται άρρηκτα με την γενικότερη (αντικαπιταλιστική-μακριά απ' τα κέρδη) θεώρηση των πραγμάτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μια απάντηση: Οι σχολιαστές της εκπομπής , μιλώντας για τον Αλέξη Τρίπρα, το απόγευμα της Πέμπτης τον σχολίασαν αρνητικά. Αλλά αυτή τους η θέση δεν σχετίζεται με το ζήτημα του Ελαιώνα. Οι θέσεις της επιτροπής Πολιτών για τον Ελαιώνα παρουσιάστηκαν αναλυτικά στην εκπομπή στο παρελθόν και αυτό, ελπίζω πως σύντομα θα ξαναγίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

άλλες σκέψεις