Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2009

Αθήνα, πόλη να ζεις!

Είναι μια διαμαρτυρία για την πόλη. Το Παναττικό Δίκτυο Κινημάτων Πόλης και Ενεργών Πολιτών "καλεί τους πολίτες και τα κινήματα πόλης της Αθήνας σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας" σήμερα έξω από το δημοτικό συμβούλιο στο παλιό δημαρχείο της πλατείας Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά). "Αφορμή της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας αποτελούν το έγκλημα στο πάρκο Κύπρου και Πατησίων" και "οι επιθέσεις που δέχτηκαν η Επιτροπή Πολιτών για τη Διάσωση του Ελαιώνα και οι πολίτες που προσέφυγαν στο ΣτΕ για το Mall Βωβού στο Βοτανικό."

Ο δήμος Αθηναίων απαντά με ...δημοσκόπηση της MRB για τον Αθήνα 984 (τον πληρώνουμε με τα δημοτικά τέλη) από την οποία προκύπτει πως συμφωνεί το 81,3% των Αθηναίων με τη διπλή ανάπλαση. Μάλιστα όπως σημειώνεται τα μεγαλύτερα ποσοστά αυτά εκδηλώνονται στις άμεσα ενδιαφερόμενους περιοχές , τους Αμπελόκηπους, και στη ζώνη του Ελαιώνα, (Βοτανικός, Ρουφ, Ακαδημία Πλάτωνος) Τα ποσοστά αυτά είναι μάλλον λογικά. Η υποβάθμιση των περιοχών είναι μια οργανωμένη στρατηγική, από τις αρχές με προφανή στόχο τη μείωση της αξίας των περιοχών και της αποδοχής οποιουδήποτε σχεδίου, που υπόσχεται "αναβάθμιση". Το υπόδειγμα του Αμαρουσίου, ή του κτήματος Θων, δεν υπογραμμίζονται.

Το ουσιαστικό σημείο είναι πως οι πολίτες βάζουν μια διαχωριστική γραμμή. Υπέρ του περιβάλλοντος, για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους. Η πόλη είναι ένα καζάνι που βράζει, από τον Άγιο Παντελεήμονα και τα Εξάρχεια, ως την Κυψέλη, το Παγκράτι και τον Ελαιώνα. Απέναντί τους είναι μια εξουσία που έχει τις δεσμεύσεις της...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

άλλες σκέψεις